Veelgestelde vragen
Je hoeft je geen zorgen te maken dat andere mensen straks weten dat jij hebt meegedaan aan het onderzoek. Het onderzoek is anoniem. Dat betekent dat de mensen die het onderzoek doen niet weten dat jij het bent. Ook je ouders krijgen je antwoorden natuurlijk niet te zien. De geanonimiseerde gegevens worden uit zorgvuldigheid 10 jaar bewaard. Hier zijn strenge wettelijke regels voor die jouw privacy beschermen. Die staan opgeschreven in de zogeheten Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hier houden alle onderzoekers zich verplicht aan.
De antwoorden die je geeft op de vragen worden niet gedeeld met je ouders. Jouw deelname aan het onderzoek heeft ook geen enkele invloed op de procedure van je ouders bij de rechtbank.
De vragen zijn duidelijk en goed te beantwoorden, maar als je wilt kun je tussendoor vragen stellen per mail. Ook kun je tussendoor stoppen en later verder gaan. De onderzoekers hebben heel veel ervaring met vragenlijsten en kinderen van ouders na scheiding. Meestal vinden jongeren het best leuk om mee te doen, en sowieso is het goed om je stem te laten horen!
Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig. Je kan op elk moment, zonder een reden op te geven, besluiten om toch niet meer deel te nemen. Ook kun je je toestemming intrekken. In dat geval worden je persoonsgegevens verwijderd uit het systeem.
Als je een klacht hebt over het onderzoek, kun je dit bespreken met de onderzoekers. Doet je dit liever bij iemand anders? Dan kun je terecht bij een onafhankelijk persoon via klachtenfunctionaris-fetcsocwet@uu.nl.
Voor vragen over het onderzoek kun je per e-mail contact opnemen via: gezamenlijketoegang@uu.nl.